Verenigingsnieuws

Met Vief leer je voortaan online
Door de coronacrisis zijn heel wat Vief-vormingen en cursussen die de komende weken zouden plaatsvinden, afgelast. We blijven echter niet bij de pakken zitten. Van een selectie van onze initiaties en vormingen maken we een video.
Vief schort alle activiteiten op tot en met 1 mei 2020
De strengere maatregelen van de overheid ivm het coronavirus zijn algemeen gekend. Ook voor Vief heeft dit gevolgen...
#VlaanderenHelpt
De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, lokken een nooit geziene golf van solidariteit uit in Vlaanderen. Minister-president van de Vlaamse regering Jan Jambon, Vlaams Viceminister-president en minister van Samenleven Bart Somers en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke lanceren daarom #Vlaanderenhelpt.
Vlaamse ouderenverenigingen nemen Coronamaatregelen
Het Corona-virus blijft de gemoederen raken. Vooral de oudere doelgroep is extra kwetsbaar voor het virus, de gevolgen zijn bij hen doorgaans ook groter. Na onderling overleg hebben Vief en de andere Vlaamse ouderenorganisaties besloten om alle activiteiten die in maart voorzien waren, uit te stellen of af te gelasten. Lees hier het persbericht.
Week van de vrijwilliger
Ieder jaar wordt tijdens de week van de vrijwilliger ‘De vrijwilliger’ in de kijker en in de bloemetjes gezet. Maar wie is ‘De vrijwilliger’?
Digimeter 2019 – tendensen voor ouderen
9 op 10 Vlamingen heeft toegang tot het internet en een smartphone. Dagelijks wordt er gejongleerd met alsmaar meer ‘sociale media-balletjes’. De beeldbuis werd een flatscreen en de helft van de Vlamingen heeft zelfs al een smart tv. En ga zo maar verder.
Figuranten gezocht
Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen zoekt fitte 65-plussers die graag spierverstevigende- en evenwichtsoefeningen demonstreren en dit laten fotograferen.
Dit verandert er voor oudere gebruikers van het openbaar vervoer
Vanaf 1 februari 2020 gaan bepaalde tarieven van de NMBS en De Lijn opnieuw omhoog. Ook wordt bij De Lijn de reservatieplicht voor rolstoelgebruikers afgeschaft. En ouderen kunnen alle weekends van de zomervakantie gebruik maken van het seniorenbiljet.
Een maand zonder alcohol, iets voor jou?
Voor vele onder ons maakt alcohol deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Daarom roept Tournée Minérale alle Belgen op om een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.
Vief zamelt € 5.000 in ten voordele van de Diabetes Liga
In 2019 werden de 265 lokale Vief-afdelingen warm gemaakt om hun goed hart te tonen en geld in te zamelen ten voordele van de Diabetes Liga.

Sitemap - Vief Brabant vzw 2017 - info.brabant  vief.be - Site door Faromedia