De 'vanuit ons kot'-krant brengt geïsoleerde ouderen familienieuws

De gedwongen isolatie door de corona-uitbraak is zwaar voor iedereen. Maar zoals zovelen maakt u zich misschien extra zorgen om uw geïsoleerde ouder of grootouder. Ja, er zijn smartphones en tablets, we facetimen en whatsappen massaal. Maar niet alle ouderen hebben dat in de vingers.

Wat als er bij uw (groot)ouder wekelijks een krant met familie- of buurtnieuws in de bus viel? De Koning Boudewijnstichting, de Vlaamse Ouderenraad en de Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke slaan de handen in elkaar, samen met enkele bestaande publicatiebureaus, om dat mogelijk te maken. Want elk contact doet deugd. 

Geïsoleerde ouderen lopen niet alleen het grootste risico in deze epidemie, ze zijn ook vaker van alles en iedereen afgesneden, nu iedereen moet binnenblijven. Ze missen kinderen, kleinkinderen en vrienden. Geen wekelijks praatje met de zoon die met taart komt aanzetten, geen knuffel van de kleindochter.
Daarom willen we familie en vrienden aanmoedigen om ouderen op de hoogte te houden van hun nieuwtjes en foto’s door online een krantje te maken dat bij je (groot)ouder maximum één keer per week in papieren vorm in de bus valt.

Hoe werkt het?
U uploadt foto’s en teksten via de app of de website. Het publicatiebureau van uw keuze drukt het krantje wekelijks af en bezorgt het bij de oudere thuis. Een leuke opkikker voor de ouder of grootouder die zo niets hoeft te missen van het leven van kinderen, kleinkinderen en vrienden.

Hoe begint u eraan?
Wil u als hoofdredacteur van uw eigen familiekrantje aan de slag? Klik op deze link en vul het formulier in. De Koning Boudewijnstichting bezorgt u een code die u tot 2 juni gratis toegang geeft tot de app of website naar keuze. Het bureau zelf neemt het drukwerk en de bezorging op zich. Nadien wordt het abonnement automatisch stopgezet.

De registratie voor dit initiatief start op 02/04/2020 en wordt afgesloten op 23/04/2020. Het kan vervroegd afgesloten worden in functie van het beschikbaar budget.

Meer informatie nodig?
Neem contact op met de Koning Boudewijnstichting op het nummer 02 549 61 62. 

Sitemap - Vief Brabant vzw 2017 - info.brabant  vief.be - Site door Faromedia