Kadervorming brengt bestuursleden samen

Met een goed gevuld programma, acht personeelsleden en een gezonde portie enthousiasme vertrokken we richting Blankenberge. Daar verwelkomden we in totaal 104 bestuursleden (en enkele partners), verdeeld over twee midweken. En dat het een succes was konden we concluderen uit de vele positieve opmerkingen die we ondertussen te horen en te lezen kregen.

De bestuursleden werden allereerst uitgedaagd om aan de hand van een foto hun afdeling voor te stellen en dat leverde interessante gespreksstof op. In kleine groepjes werd vervolgens nagedacht over een aantal situaties, gegrepen uit het dagelijkse verenigingsleven. Vervolgens werd ook een uiteenzetting gegeven over de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en Lichamelijke Ongevallen. We onthouden daarvan dat alle leden en bestuursleden kosteloos worden verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid door de LBV; dat er sprake moet zijn van een fout, een derde en schade alvorens de verzekering BA zou kunnen tussenkomen en dat elk geval apart bekeken dient te worden en je dus nooit zeker weet of de schade zal worden terugbetaald. De samenvatting van de tweede verzekering vind je als afzonderlijk artikel in deze rubriek terug.

’s Avonds werden er nog enkele danspassen gezet en bracht de ‘zitdans’, zoals het woord doet vermoeden: dansen al zittend op een stoel, ambiance in de groep. Verder leerden we van dokter Stuer dat lachen en huilen goed zijn voor je gezondheid al is dat tot nog toe nog niet wetenschappelijk bewezen. Enkele bestuursleden gingen daarna aan het experimenteren in het computerprogramma Excel en kwamen tot verrassende ontdekkingen, terwijl anderen dan weer verrassende ontdekkingen deden in het serpentarium of op de pier in Blankenberge.

De quiz was een heuse uitdaging, vooral tijdens de eerste midweek was de concurrentie bikkelhard en gingen de quizers uit Vilvoorde met de prijs aan de haal. De quiz in de tweede midweek werd op zijn beurt dan weer opgevrolijkt door moppentappers uit Brasschaat en Aartselaar. 

Tot slot leerden we de beginselen van creatief denken, en zullen vele bestuursleden hun vergadering in de toekomst beginnen ‘met een armke opzwaaien’. Bedankt aan alle deelnemers en tot volgende editie!

Sitemap - Vief Brabant vzw 2017 - info.brabant  vief.be - Site door Faromedia