Ken je rechten als patiënt

Als patiënt heb je heel wat rechten in de zorgrelatie met je arts, tandarts, apotheker, kinesitherapeut of verpleegkundige. Het Vlaams Patiëntenplatform vzw merkt dat de rechten van de patiënt nog steeds onvoldoende gekend zijn. De meeste patiënten en zorgverleners weten niet goed wat ze concreet kunnen verwachten. De patiëntenrechten liggen aan de basis van een goede dialoog tussen de patiënt en zijn zorgverlener. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun rechten tijdig leren kennen. Het Vlaams Patiëntenplatform vzw, belangenverdediger van de patiënt bij het politiek beleid en de gezondheidsinstellingen, maakte een brochure op met heel wat informatie en praktische tips.

Bekijk hier de brochure (pdf)

Bestellen?

  • De ledenverenigingen van het Vlaams Patiëntenplatform vzw kunnen de brochure gratis bestellen door een mailtje te sturen naar info@vlaamspatientenplatform.be met daarin het aantal gewenste brochures en de adresgegevens van de ontvanger. Telefonisch bestellen is ook mogelijk op het nummer 016 23 05 26.
  • Niet-leden kunnen de brochure ook bestellen tegen een beperkte vergoeding voor druk- en verzendingskosten. Voor meer informatie kunnen zij ook terecht bij de medewerkers van het Vlaams Patiëntenplatform. (info@vlaamspatientenplatform.be of 016 23 05 26).
  • Alle brochures zijn ook digitaal beschikbaar via de website www.vlaamspatientenplatform.be (bij publicaties vind je een overzicht van alle brochures en kan je ze downloaden)
 

Sitemap - Vief Brabant vzw 2017 - info.brabant  vief.be - Site door Faromedia