Psoriasis en de Psoriasis Liga

Op maandag 15 februari 2016 volgden de senioren van LVSW Asse een vorming over psoriasis, een huidziekte, bij Dhr. Paul De Corte. Hij is voorzitter van de Psoriasis Liga Vlaanderen die sinds 1982 bestaat.

Psoriasis is een ziekte waarvan het verloop onvoorspelbaar is: periodes van verbetering en verslechtering wisselen elkaar af. Een normale huid vernieuwt zich om de maand; een psoriasishuid heeft daar maar vier tot zes dagen voor nodig. Dit is vijf- tot achtmaal sneller dan normaal. De huidcellen zijn dus niet rijp en schilferen af. Daarnaast is psoriasis erfelijk in 'aanleg'. Dit betekent dat je tijdens je leven de kans hebt om psoriasis te ontwikkelen maar toch is dit niet noodzakelijk het geval.

Een belangrijke vraag die gesteld wordt bij deze huidaandoening is of de ziekte besmettelijk is? Het antwoord hierop is neen!
Psoriasis is niet besmettelijk, dus contact met de patiënt is volkomen ongevaarlijk.

Psoriasis Liga Vlaanderen wil de stem zijn van 300.000 landgenoten mét psoriasis.
Om de 3 maand verschijnt hun ledenblad "PSORIANT" met info over mogelijke nieuwe therapieën of behandelingen, interviews met wetenschappers enzoverder.
U kan zich ook abonneren op hun gratis nieuwsflashes: klik hier.  

Gezien het steeds aangenaam is om te kunnen praten met een persoon die zelf psoriasis heeft, organiseert deze vereniging ook activiteiten en een reis.
Een arts kan immers niet voor een patiënt inschatten hoe lastig het kan zijn om psoriasis te hebben; een lotgenoot kan dat wel. Tijdens de activiteiten van de vereniging kunnen lotgenoten bij elkaar terecht voor een luisterend oor en genieten ze daarnaast van een onstpannende activiteit. 

Meer lezen?
Website: www.psoriasis-vl.be
Facebook: https://www.facebook.com/PsoriasisLigaVlaanderen
Vragen: info@psoriasis-vl.be TEL. 09/355.08.13
Formulier lidmaatschap vindt u hier
Kostprijs €15. In ruil hiervoor ontvangt u een cosmetisch product ter waarde van €18 (waardoor uw lidmaatschap in feite gratis is).

Meer afbeeldingen bekijkt u bij foto's (links op uw scherm als u op de startpagina bent).

Sitemap - Vief Brabant vzw 2017 - info.brabant  vief.be - Site door Faromedia